Στην διευκρίνιση ότι μετά την 19η Δεκεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αρχικών ή τροποοποιητικών δηλώσεων Ε9 της περιόδου 2011-2013 (χωρίς πρόστιμα), δεν θα υπάρξει καμία νέα παράταση, προχώρησαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά από συναντήσεις με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στελέχη της ΓΓΔΕ στους φοροτεχνικούς δεν είναι εφικτή η παράταση της προθεσμίας υποβολής διορθωτικών Ε9 για τις χρήσεις 2011-2013 χωρίς πρόστιμο καθώς πρέπει να οριστικοποιηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μέχρι 31/12/2014.

Στη βάση αυτή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών προέτρεψε τα μέλη της να αξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους και να εστιάσουν στην υποβολή έως τις 19 Δεκεμβρίου των δηλώσεων Ε9 που μειώνουν το ποσό του ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 1.300.000 τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.
πηγή