Σε πέντε δόσεις θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για το 2013. Αυτό φαίνεται να έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Μαυραγάνη.

Αρχικά «έπαιζε» το σενάριο των τεσσάρων δόσεων, κάτι που θα επιβάρυνε σημαντικά τους ιδιοκτήτες αλλά τελικά φαίνεται να επιλέγεται αυτό των 5 δόσεων που θα έλθουν όλες μέσα στο 2013.

Η πρώτη συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία για το φόρο που θα ισχύσει από το 2014 αν και από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι τους παρουσίασαν 33 συντελεστές για τον ενιαίο φόρο αλλά δεν έλαβαν απάντηση. Οι τροικανοί πήραν το σχέδιο για να το μελετήσουν ενώ περισσότερη συζήτηση θα γίνει στη νέα συνάντηση που έκλεισε για σήμερα.
πηγή ered.gr