Το χρώμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε στιλ στην κουζίνα σας και να την κάνετε να δείχνει μεγαλύτερη. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε λευκό χρώμα για να το πετύχετε αυτό. Δείτε μερικές εναλλακτικές ιδέες.

Η κουζίνα σας είναι μικρή ή απλά δεν είναι αρκετά φωτεινή για τα γούστα σας; Κάπως έτσι λοιπόν καταλήξατε ότι το ιδανικό χρώμα για αυτήν είναι το λευκό. Επειδή το λευκό μπορεί να σας φαίνεται πολύ αποστειρωμένο, συνηθισμένο ή απλά βαρετό για την κουζίνα σας, παρακάτω θα βρείτε 5 χρώματα τα οποία έχουν μια κοινή μαγική ιδιότητα: θα φωτίσουν το χώρο σας και -κυρίως- θα τον κάνουν να φαίνεται πιο μεγάλος. Μην περιμένετε άλλο: Ανασηκώστε τα μανίκια σας και φύγαμε για την κουζίνα ολοταχώς - όχι δε θα μαγειρέψουμε: σήμερα βάφουμε!

Η μπλε περίοδος Το μπλε είναι κομψό, διαχρονικό και, ανάλογα με την απόχρωση, μπορεί να θυμίζει τη θάλασσα ή τον ουρανό. Επιλέξτε το σκούρο, σχεδόν ναυτικό μπλε, για τα ντουλάπια της κουζίνας σας εφόσον οι πάγκοι και οι τοίχοι της κουζίνας σας είναι ήδη λευκοί για να δώσετε βάθος στο χώρο σας. Για ένα πιο παιχνιδιάρικο και ποπ αποτέλεσμα, δεν έχετε παρά να καλύψετε τους τοίχους της με μια ταπετσαρία με κάποιο γαλάζιο και λευκό γεωμετρικό μοτίβο (ριγέ ή σεβρόν). Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να θυμάστε ότι το λευκό με το μπλε αποτελούν ένα από τους πλέον κλασικούς και στιλάτους χρωματικούς συνδυασμούς. Για να δώσετε στην κουζίνα σας μια έξτρα πινελιά κομψότητας, πείτε «ναι» στο λευκό ή το γκρι για τα διακοσμητικά είδη που θα βάλετε σε αυτήν.

Tip Εκτός από το χρώμα υπάρχουν και μερικές άλλες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να δείξει ο χώρος μεγαλύτερος. Αντικαταστήστε, για παράδειγμα, μερικές από τις πόρτες των ντουλαπιών σας με γυάλινες. Το γυαλί θα κάνει τον χώρο να αποκτήσει περισσότερο βάθος και να φαίνεται πιο ανοιχτός.


Όλα μαύρα κι ένας... πάγκος Τα ντουλάπια, και συγκεκριμένα το χρώμα τους, αποτελούν το πρώτο πράγμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι επισκέπτες της κουζίνας σας - ειδικά αν η τελευταία είναι ανοιχτή (βάσει σχεδίου) προς το κοινό. Για να δώσετε λοιπόν ζωή και έκταση στην ανοιχτή κουζίνα σας, ήρθε η ώρα να τα βάψετε μαύρα! Ποια; Μα φυσικά τα ντουλάπια της. Πέρα από βάθος, θα οριοθετήσουν το χώρο της και θα της χαρίσουν δραματικό ύφος. Επιμείνετε στις πιο σκούρες αποχρώσεις του μαύρου αν ο κεντρικός τοίχος της κουζίνας σας είναι λευκός καθώς και αν οι ηλεκτρικές συσκευές που έχετε σε αυτήν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Αντίστοιχα, μπορείτε να ψηφίσετε τις πιο γκρίζες αποχρώσεις του μαύρου (π.χ. μαύρο ανθρακί), αν οι ηλεκτρικές συσκευές που έχετε στο χώρο είναι λευκές. Και αν φοβάστε ότι το μαύρο θα κάνει το χώρο σας πιο μουντό, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε κάποιο γυάλινο ή κρυστάλλινο φωτιστικό οροφής μιας και αυτά τα υλικά διαχέουν το φως πιο αποτελεσματικά.


Tip Επιλέξτε έπιπλα μικρής κλίμακας. Μην επενδύετε σε μεγάλα ογκώδη έπιπλα καθώς με αυτόν τον τρόπο η κουζίνα θα δείχνει πιο γεμάτη και πιο μικρή. Προτιμήστε petite έπιπλα σε λεπτές γραμμές, με μίνιμαλ σχέδιο και στιλ. Έτσι ο χώρος σας θα διπλασιαστεί και θα φαίνεται πολύ πιο μεγάλος.

La vie en... ροζ Το λευκό, το μαύρο και το γκρι σας φαίνονται ψυχρά κι απρόσωπα; Πείτε ναι στο υπέροχα θηλυκό, χαρούμενο και φωτεινό ροζ! Προτού σκεφτείτε ότι η κουζίνα σας θα μετατραπεί σε εκείνη της Barbie και θέλετε να τολμήσετε κάτι λιγότερο εκκεντρικό, εμείς σας προτείνουμε να βάψετε αποκλειστικά και μόνο το ταβάνι της ροζ ώστε να δώσετε ύψος, φως και μοναδική ενέργεια στο χώρο. Αν πάλι νιώθετε έτοιμη για το μεγάλο βήμα, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τις πιο απαλές και παστέλ αποχρώσεις του ροζ, όπως είναι το κουφετί και το σομόν.


Οι 50 αποχρώσεις του γκρι Το γκρι είναι κομψό και, επειδή είναι ψυχρό χρώμα, αποτελεί την ιδανική επιλογή αν η διακόσμηση της κουζίνας σας είναι πιο μίνιμαλ και βιομηχανική. Αν μάλιστα επιλέξετε το ανοιχτό γκρι για τους τοίχους ή τα ντουλάπια της κουζίνας σας, τότε η ο χώρος σας θα γίνει και πιο φωτεινός. Για ένα πιο στιλάτο και μοντέρνο loοk, ψηφίστε μονοχρωμία και βάψτε όλην την κουζίνα σας γκρι-ειδικά αν το δάπεδό της είναι ασπρόμαυρο και τα πλακάκια του είναι χρωματιστά ή έχουν μοτίβα. Αν πάλι θέλετε να δώσετε ένα πιο δραματικό τόνο στην κουζίνα σας, δεν έχετε παρά να την διακοσμήσετε ή να βάψετε τους τοίχους της σε κάποιο ζωηρή απόχρωση του κίτρινου (π.χ. το κίτρινο του λεμονιού) ή του μπλε (π.χ. μπλε του κοβαλτίου).

Πάρτε το πράσινο φως Και συγκεκριμένα το πράσινο του φασκόμηλου-ειδικά αν είστε λάτρεις της φύσης και ακόμα περισσότερο φαν της ρουστίκ διακόσμησης. Πέρα από μοναδικό, ιδιαίτερο και χαλαρωτικό, το πράσινο του φασκόμηλου θα φωτίσει το χώρο σας, θα τον κάνει πιο φιλόξενο και θα αναδείξει τις διαστάσεις του-ειδικά αν οι τοίχοι, οι πάγκοι, τα έπιπλα ή τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι (και θέλετε να παραμείνουν) λευκά.
πηγή


Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε 
την ανακαίνιση του δικου σας χώρου.