Δέκα συμβουλές για μια σωστή δήλωση αυθαιρέτου

Posted in Blog

   Για το Μηχανικό ιδίως ο στόχος είναι μετά τη δήλωση του αυθαιρέτου να έχει ένα ακίνητο καθαρό, το οποίο θα μπορεί να μεταβιβαστεί, αλλά και να εκδοθεί σε αυτό μια νέα άδεια δόμησης. Παρέχονται δέκα συμβουλές που δεν πρέπει να αμελήσει ο μηχανικός, αλλά και να σεβαστεί και ο ιδιοκτήτης, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σωστά.

1.Αμοιβή με Δόσεις
Με την παρούσα οικονομική συγκυρία κανονίζουμε τις αποδοχές μας τμηματικά για να διευκολύνουμε τον ιδιοκτήτη που θα κάνει την υπαγωγή.

2.Ενεργειακή Αναβάθμιση
Εξηγούμε τα νέα δεδομένα του νόμου συνοπτικά, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι αντί για πρόστιμο το κράτος επιτρέπει να γίνουν εργασίες για ένα μη ενεργειακά καλύτερο κτίριο/ακίνητο.

3. Σωστή αυτοψία
Μετράμε σωστά εξαρχής και δεν αποκρύπτουμε την αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να διορθωθούν με αφετηρία τη σωστή υπαγωγή, την πραγματικότητα.

4. Έγκυρη και έγκαιρη εξουσιοδότηση
Δεν προχωρούμε αν δεν πάρουμε την δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής από τον ιδιοκτήτη. Πολλά μπλεξίματα έχουν προκύψει στην πορεία για όσους δεν το έπραξαν μέχρι και…απώλεια του ιδιοκτήτη σε τόπο χλοερό!

5. Ψυχολογία του πελάτη
Διερευνούμε τις προθέσεις του ιδιοκτήτη. Αυτή τη φορά η πιστοποίηση της κατάστασης ενός ακινήτου με τμήμα αυθαιρέτου θα εξαρτηθεί και από την δημιουργία ταυτότητας κτιρίου. Εάν ο ιδιοκτήτης μας έχει τη διάθεση να «συνεχίσει» σε παρατυπίες θα μας συμπαρασύρει και εμάς…

6. Συμφωνητικό
Δεν το αφήνουμε για το τέλος…

7. Συλλογή αεροφωτογραφιών
Το πράττουμε έγκαιρα και υπεύθυνα, είναι κομβικής σημασίας για τις δηλώσεις αυτή τη φορά.

8. Στατική Επάρκεια
Παίζει ρόλο σε κάθε περίπτωση και στην αυτοψία κοιτάμε να γίνει και μια εκτίμηση της κατάστασης. Αν απέχει η φέρουσα ικανότητα από το αποδεκτό, προσπαθούμε να το εισηγηθούμε, πριμοδοτείται και η στατική αναβάθμιση.

9. Χρόνος κατασκευής
Σε περίπτωση που πιστοποιείται εν μέρει καλύτερη η υπόθεση εκ του ασφαλούς του χρόνου κατασκευής και ο κατακερματισμός ενός προστίμου σε μεγαλύτερες δόσεις…παρά η υπαγωγή με "θολά" στοιχεία.

10. Διασταύρωση ΓΟΚ
Σε περίπτωση που έχουμε αμφιβολίες διασταυρώνουμε την ορθότητα από πλευράς ΓΟΚ για την τύχη μιας υπέρβασης. Το κρίσιμο είναι το ποσοστό υπέρβασης στον συντελεστή δόμησης κατά ΓΟΚ αυτή τη φορά. Άρα αυτό το στοιχείο πρέπει να είναι τεκμηριωμένο. Στις ΥΔΟΜ αλλά και μεταξύ συναδέλφων (forums κ.λπ.) με διάλογο προκύπτει η σωστή τοποθέτηση.
πηγή buildnet.gr

Αν επιθυμείτε και σεις να μάθετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την τακτοποίηση της κατοικίας σας 
αναζητήστε το Μηχανικό σας μέσω της MichanikosApps εύκολα και γρήγορα
(και μέσω της smartphone εφαρμογής μας). 

                              

 Διάδωσέ το

 

Ξεκινήστε με τον πιο εύκολο τρόπο από το κινητό σας

playbutton

  • 01 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ενεργειακή Επιθεώρηση
  • 02 Μάθετε την Ενεργειακή Κλάση της κατοικίας σας
  • 03 Υπολογίστε το κόστος Νομιμοποίησης Αυθαιρέτου
  • 04 Βρείτε τον κατάλληλο Μηχανικό που θα σας βοηθήσει
  • 05 Διαβάστε όλη την Νομοθεσία του Υπουργείου
  • 06 Μάθετε πληροφορίες για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Βίντεο Επίδειξης