Τι τύπο κουφώματος να βάλω στο σπίτι μου;

Posted in Blog

Τα κουφώματα είναι ίσως απο τις πιο ακριβές και πολύτιμες κατασκευές για το σπίτι.Η ασφάλεια και η θωράκιση απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα καθιστά την τοποθετηση τους απαραίτητη.Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαθέσιμα είδη κουφωμάτων και διαχωρίζονται με βάση τον μηχανισμό αλλά και το υλικό κατασκευής τους.

Ανοιγόμενα κουφώματα
Απαιτείται μεγάλος χώρος καθώς διαθέτουν φύλλα που ανοίγουν προς τα μέσα.Οι μονωτικές τους ιδιότητες είναι εκείνες που τα καθιστούν ξεχωριστή λύση καθώς και η δυνατότητά τους να επιδέχονται παντζούρια,τζάμια και ρολά. Ωστόσο, δεν θεωρούνται οικονομική λύση όμως τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν δικαιολογούν το κόστος τους.

Συρόμενα Κουφώματα
Είναι ιδανική κατασκευή για μικρούς χώρους και η κίνησή τους, δεν απαιτεί μεγάλα ανοίγματα. Μπορούν να είναι χωνευτά (να εισέρχονται στο εσωτερικό του τοίχου) αλλά και επάλληλα (τα φύλλα τους να κινούνται παράλληλα).
Ακόμη, υπάρχουν δίφυλλα συρόμενα κουφώματα, των οποίων τα φύλλα ενώνονται στο κέντρο αλλά και πολύφυλλα με αντίστοιχο μηχανισμό.Όπως και τα ανοιγόμενα, τα συρόμενα κουφώματα επιδέχονται ρολά, παντζούρια, σήτες και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ επιθυμείς.

Σταθερά Κουφώματα
Χρησιμοποιούνται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις καθώς ο μηχανισμός τους δεν τους επιτρέπει το συχνό ανοιγμα και κλείσιμο. Η κύρια χρήση τους, είναι να προσφέρουν θέα και φωτεινότητα σε ένα δωμάτιο. Τις περισσότερες φορές τοποθετούνται σε βιτρίνες καταστημάτων και σε μικρά παράθυρα μπάνιου που είναι σχεδόν πάντα κλειστά.

Εφόσον, αποφασίσεις ποιος είναι ο μηχανισμός που θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του σπιτιού σου, σειρά έχει το υλικό κατασκευής. Σίγουρα,θα έχεις ακούσει για τα κουφώματα αλουμινίου, τα κουφώματα pvc και τα ξύλινα κουφώματα. Τα συγκεκριμένα είδη κουφωμάτων, θα τα βρεις στην αγορά σε διάφορες εφαρμογές όπως παντζούρια, μπαλκονόπορτες, ρολά και παράθυρα. Εκείνο που θα σε κάνει εντέλει να διαλέξεις το είδος κουφώματος, είναι τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει το κάθε υλικό.

Κουφώματα Αλουμινίου
Θεωρείται το κυρίαρχο είδος στα κουφώματα και κανείς δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του. Τα κουφώματα αλουμινίου, διαθέτουν ως βασικό υλικό κατασκευής το αλουμίνιο το οποίο συγκεντρώνει οφέλη με πρώτο και καλύτερο την αντοχή του. Η αντοχή των κουφωμάτων αλουμινίου εγγυάται ότι δεν θα αλλάξει η όψη τους και δεν θα διαβρωθεί η επιφάνειά τους από άσχημα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, διαθέτουντην ικανότητα, να μειώνουν τις θερμικές απώλειες και να διατηρούν την θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σε σταθερά επίπεδα.

Κουφώματα PVC
Μπορεί να είναι οικονομικότερα από τα υπόλοιπα είδη κουφωμάτων, όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα τόσο από ποιότητα όσο και από αισθητική. Τα κουφώματα pvc ή αλλιώς συνθετικά ή πλαστικά κουφώματα διαθέτουν ποικιλία εφαρμογών και μηχανισμών. Μπορείς να τα τοποθετήσεις ως μπαλκονόπορτες, παράθυρα, οικιακά ρολά και παντζούρια, σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείς και να καλύψεις μεγάλα και μικρά ανοίγματα.Τα συνθετικά
κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας ειδικά, διαθέτουν απεριόριστες θερμομονωτικές ιδιότητες.

Ξύλινα Κουφώματα
Το μοναδικό τους υλικό, έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές που το επιλέγουν ως βασικό στοιχείο της ρουστίκ διακόσμησής τους. Οι καταναλωτές διαλέγουν τα ξύλινα κουφώματα για την προστασία και την αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού τους. Μπορείς να τοποθετήσεις ξύλινα κουφώματα σε παράθυρα, μπαλκονόπορτες, ρολά και παντζούρια και να έχεις την απόχρωση και το είδος του ξύλου που σε ενθουσιάζει.Η τέλεια αισθητική, η αντοχή και η μόνωση που προσφέρουν τα καθιστά ξεχωριστή λύση στον τομέα τους. Εάν ανησυχείς για την συντήρησή τους, πρέπει να γνωρίζεις ότιένας εξειδικευμένος ξυλουργός θα φροντίσει να εμποτίσει το ξύλο με ειδική βαφή ώστε να μην φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου και να διατηρηθεί η αρχική του όψη.
Όλα τα είδη κουφωμάτων, μπορούν να καλύψουν τις κατασκευαστικές και τις θερμομονωτικές ανάγκες του χώρου σου.Στη MichanikosApps μπορούμε να σας κατευθύνουμε ώστε να επιλέξετε το καλύτερο για εσας είδος με βάση το χώρο και της δικές σας ανάγκες.

Διάδωσέ το

Ξεκινήστε με τον πιο εύκολο τρόπο από το κινητό σας

playbutton

  • 01 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ενεργειακή Επιθεώρηση
  • 02 Μάθετε την Ενεργειακή Κλάση της κατοικίας σας
  • 03 Υπολογίστε το κόστος Νομιμοποίησης Αυθαιρέτου
  • 04 Βρείτε τον κατάλληλο Μηχανικό που θα σας βοηθήσει
  • 05 Διαβάστε όλη την Νομοθεσία του Υπουργείου
  • 06 Μάθετε πληροφορίες για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Βίντεο Επίδειξης