Διαγωνισμός για ενοποίηση συστημάτων ΤΕΕ, ψηφιακό χάρτη και μητρώο υποδομών

Posted in Blog

TEE1Δημοσιεύθηκε η Διακήρυξη Διεθνούς Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Άνω των Ορίων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το Έργο «Σχεδιασμός, Υλοποίηση, θέση και υποστήριξη της Παραγωγικής Λειτουργίας του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και του Εθνικού Μητρώου Υποδομών».
 
Ο Προϋπολογισμός του Έργου – Εκτιμώμενη Αξία της Σύμβασης ανέρχεται σε € τριάντα έξι εκατομμύρια εξακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες Ευρώ (36.625.000,00 €), μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, προϋπολογισμός με ΦΠΑ 45.415.000,00€, ΦΠΑ 8.790.000,00€ με δικαίωμα προαίρεσης 50%

Οριοθέτηση οικισμών προ του 1923 στο ν/σ για την Πολεοδομική νομοθεσία

Posted in Blog

26528 ATE.jpgΟριοθέτηση Οικισμών που προϋπάρχουν του 1923 και δεν έχουν οριοθετηθεί, καθώς και οικισμοί κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων που δεν έχουν οριοθετηθεί αλλά υφίστανται νομίμως, προβλέπεται στο ν/σ για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής νομοθεσίας,  που βρίσκεται σε διαβούλευση.Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Αδήλωτα τετραγωνικά: πότε και τι λογαριασμός θα έρθει στους ιδιοκτήτες

Posted in Blog

AKINHTA FOROI 464Το 2021 θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες οι πρώτοι λογαριασμοί και μάλιστα «φουσκωμένοι», καθώς θα αφορούν την αναδρομικότητα των πρόσθετων  δημοτικών τελών και φόρων από τα επιπλέον τετραγωνικά τα οποία δήλωσαν στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Απο την αρχή της νέας  οι πρώτοι και μέσα στους επόμενους μήνες οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ακινήτων, θα λάβουν τους αυξημένους λογαριασμούς που αφορούν τα πρόσθετα δημοτικά τέλη και φόρους που προκύπτουν από τις δηλώσεις των επιπλέον τετραγωνικών που υπέβαλαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Κτηματολόγιο: λίγο πριν περάσουν στο δημόσιο 299.174 ιδιωτικά ακίνητα

Posted in Blog

springΜετράει αντίστροφα ο χρόνος, μέχρι το τέλος του έτους, για 299.174 ακίνητα που καταγράφονται στο Κτηματολόγιο ως «αγνώστου» ή «μερικώς αγνώστου» ιδιοκτήτη, σε 298 περιοχές της χώρας, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα διεκδικήσουν δικαστικά, ώστε να μην περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου.

Δήμοι: Τι ισχύει για τις Υπηρεσίες Δόμησης από 1η Νοεμβρίου

Posted in Blog

2011022200214 previewΝέο νομικό πλαίσιο θεσπίστηκε για τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων (ΥΔΟΜ), με τον πρόσφατο νόμο του Υπ. Εσωτερικών.
 
Πρόκειται για το αρ.43 του ν.4735/2020  , το οποίο ψήφισε μόνη της η Νέα Δημοκρατία, ενώ ΣΥΡΙΖΑ – Κίνημα Αλλαγής – ΚΚΕ – Ελληνική Λύση – ΜέΡΑ25 ψήφισαν όλοι “όχι”.

«Εξοικονομώ- Αυτονομώ»: ο ρόλος του μηχανικού και παραδείγματα επιδότησης

Posted in Blog

1Αρχίζει από τις  30 Νοεμβρίου 2020 με χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια  η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Το νέο πρόγραμμα είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα “εξοικονομώ κατ ΄ οίκον” και απαιτεί να γίνονται περισσότερες παρεμβάσεις, για αυτό και δίνει μεγαλύτερη επιδότηση.

Αποκαλύφθηκε η περιοχή της Αττικής που θα γίνει το νέο data center της Microsoft

Posted in Blog

Mobile Internet«Θα είναι κέρδος για την Αττική» η εγκατάσταση του κέντρου δεδομένων της Microsoft, που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας να γίνει στο Λαύριο, τόνισε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς μιλώντας νωρίτερα στο 5ο συνέδριο Smart Cities – Digital Citizens που διεξάγεται διαδικτυακά.

Πρότυπη ηλεκτροκίνηση στην "πράσινη" Αστυπάλαια.

Posted in Blog

electric1Ενα μυστικό, προς το παρόν, εγχείρημα που έρχεται… από το μέλλον φιλοδοξεί να φέρει την Αστυπάλαια στην πρώτη γραμμή των πράσινων νησιών της Ευρώπης. Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen πρόκειται να εφαρμόσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, με στόχο να αντικατασταθούν ει δυνατόν όλα τα οχήματα στο νησί με ηλεκτρικά. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τον μικρό δήμο προκειμένου να αντιμετωπίσει με πρότυπο τρόπο τα βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να συμπληρώσει την εικόνα ενός πράσινου νησιού. Η πρώτη ανακοίνωση έγινε πριν από μερικούς μήνες από τον πρωθυπουργό. Τις λεπτομέρειες όμως αποκάλυψε προ μηνός ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας από την Αστυπάλαια, συμμετέχοντας στο «Οικολογικό Τριήμερο» που διοργάνωσαν ο δήμος και η οργάνωση Ecocity. Οπως ανέφερε, στο νησί θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος ηλεκτροκίνησης με στόχο να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες περιοχές στην Ελλάδα, αλλά και να «διαφημίσει» τη χώρα στο εξωτερικό.

20 ερωταπαντήσεις για το νέο Εξοικονομώ-Αυτονομώ

Posted in Blog

eikonaΠερισσότερες από 1.000 κλήσεις έλαβε την πρώτη μέρα λειτουργίας του το helpdesk του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι», αποδεικνύοντας και στην πράξη πως οι πολίτες που θέλουν να επιδοτηθούν ενεργειακά από το πρόγραμμα που θα βγει στον... αέρα στις 30 Νοεμβρίου είναι χιλιάδες.
 
Οπως προκύπτει από την προδημοσίευση του οδηγού που περιλαμβάνει τα βασικά σημεία του προγράμματος ύψους 850 εκατ. ευρώ, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου στις 30/11 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας σταδιακά έως τις 18 Δεκεμβρίου, με τη σκυτάλη να δίνεται στις πολυκατοικίες στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Ενεργειακή αλλαγή: Ναι αλλά για ποιους;

Posted in Blog

zanemoΟ πλανήτης έχει ξεφύγει προ πολλού από τη ζώνη ασφάλειάς του, όπως αποτυπώνεται από την υπερκατανάλωση πρώτων υλών και φυσικών πόρων, τις πολλαπλές περιβαλλοντικές κρίσεις, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την πανδημία του Covid-19.

Χαμόγελο του Παιδιού

banner bottom

Η Εφαρμογή

banner bottom

Φόρμα Επικοινωνίας