Εξωτερική μόνωση κτηρίου για σωστές συνθήκες διαβίωσης και εξοικονόμηση ενέργειας

Posted in Blog

Ένα αμόνωτο κτήριο είναι σαν έναν τρύπιο κουβά, όπου όσο νερό και να ρίξουμε μέσα πάλι αυτό θα τρέχει από τις τρύπες. Όσες περισσότερες τρύπες καλύψουμε τόσο πιο αργά θα φεύγει το νερό. Έτσι λειτουργούν και οι μονώσεις.

Από Αναβολή σε Αναβολή το «Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον ΙΙ»

Posted in Blog

  Κι άλλη αναμονή για το «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ». Μετά την αναφορά του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας κ. Παναγιώτη Κορκολή σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη ότι το πρόγραμμα θα τρέξει στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνει ότι η προκήρυξή του θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου. 

Πολύ ενεργοβόρα τρια στα τέσσερα σχολεία της χώρας

Posted in Blog

Το 73% των σχολικών κτηρίων της χώρας είναι πολύ ενεργοβόρο, όπως προκύπτει από τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για κτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ.

Νεο "Εξοικονομώ":Καμία προτεραιότητα στις παλιές αιτήσεις

Posted in Blog

Με τον πιο επίσημο τρόπο – και μάλιστα κατηγορηματικά – κλείνουν την πόρτα οι αρμόδιοι Υπουργοί στην πιθανότητα να «μοριοδοτηθούν» ή να έχουν προτεραιότητα οι εκκρεμείς αιτήσεις του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» που δεν κατάφεραν να λάβουν τις σχετικές κρατικές ενισχύσεις και παραμένουν «παγωμένες» από το 2014.

Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα στο μερίδιο φωτοβολταϊκών στην ηλεκτροπαραγωγή

Posted in Blog

Στη δεύτερη θέση των χωρών με το υψηλότερο μερίδιο φωτοβολταϊκών στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής τους, πλασαρίζεται η Ελλάδα, με ποσοστό που ανέρχεται στο 7,5%, όπως εξάγεται από σχετική έκθεση του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Τι μόνωση να βάλω στο σπίτι μου;

Posted in Blog

Όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές σε κάθε μας αναφορά σε επιλογές θέρμανσης, μια επαρκής μόνωση στο σπίτι μπορεί να έχει τα μέγιστα οφέλη τόσο για το… κοκαλάκι μας, όσο και για τη τσέπη μας. Γιατί ακόμα και αν επιλέξουμε την καλύτερη και αποδοτικότερη μέθοδο θέρμανσης/ψύξης στην κατοικία μας, αν η μόνωση δεν είναι καλή, οι ενεργειακές απώλειες είναι μεγάλες.

Ξεκινήστε με τον πιο εύκολο τρόπο από το κινητό σας

playbutton

  • 01 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ενεργειακή Επιθεώρηση
  • 02 Μάθετε την Ενεργειακή Κλάση της κατοικίας σας
  • 03 Υπολογίστε το κόστος Νομιμοποίησης Αυθαιρέτου
  • 04 Βρείτε τον κατάλληλο Μηχανικό που θα σας βοηθήσει
  • 05 Διαβάστε όλη την Νομοθεσία του Υπουργείου
  • 06 Μάθετε πληροφορίες για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Βίντεο Επίδειξης